Portretten van mensen aan het einde van hun leven, waarvan een aantal inmiddels overleden is. Berusting, angst, kwetsbaarheid, soms seniliteit, alle emoties die bij die laatste fase kunnen horen.

uit 2011 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Lieske

2018

Lieske is jarenlang een cursist van mij geweest en was de buurvrouw van mijn ouders. Na het overlijden van haar man is ze snel slechter geworden. Ze lijdt nu aan dementie en herkent me helaas niet meer. Ze lijkt echter niet depressief, ze heeft een soort berusting over zich. Er wordt goed voor haar gezorgd in haar laatste fase.

Trees

2017

Trees is de moeder van een goede vriend van mij. Onlangs is ze opgenomen in een instelling. Ze gaat geestelijk achteruit en heeft geen zin meer in het leven. Ze vindt dat het leven geleden is.

Wim

2017

 Wim was onze belastingadviseur en zeer geinterresseerd in kunst. Wij leerden ons daarom steeds beter kennen en zagen ons buiten zijn professie als belastingadveseur ook geregeld. Ook na zijn pensioen bleef hij voor ons de belastingzaken regelen. Tot op hoge leeftijd genoot hij van wandel en fietsvakanties, tot hij langzaam dement werd en opgenomen moest worden. Het portret dateert van een paar weken voor zijn dood.

Theo

2015

Theo is mijn vader. direkt na zijn dood heb ik hem geportretteerd. 

Dore 1

2015

Dore is mijn tante. Ze heeft in lang ziekbed gehad. Het portret komt uit haar laatste fase.

Dore 2

2015

Dit is het tweede  werk wat ik van mijn tante heb gemaakt. Zoals gezegd was ze de laatste jaren van haar leven in het verpleeghuis.

Eleni

2011

Portret van Eleni, mijn buurvrouw in Griekenland. Eleni is al jaren dement en bedlegerig, maar heel soms is er een woord of gebaar.. Dit portret is gemaakt naar aanleiding van een foto die ik vorige zomer van haar verpleegster van haar mocht maken.

Joke

2011

Portret van Joke, mijn moeder, het jaar van haar overlijden. Ze had de moed opgegeven, evenals haar hart, en dat is duidelijk te zien in haar vermoeide blik.

Wimpie

2011

Portret van Wimpie, oom van mijn vrouw, in het jaar voor zijn overlijden. Dement, Parkinson, Bechterew, hoeveel kan een mens op het einde verdragen. Zels na een val uit bed en een gebroken nek duurde het nog bijna een jaar voor hij overleed.